Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 
Ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Νίκος Σηφουνάκης, σχετικά με τον «διαγωνισμό» για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Το ναυάγιο της Ολυμπιακής βαρύνει προσωπικά τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς οι οποίοι το χειρίστηκαν. Άλλωστε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης, απαξίωνε καταγγελτικά τον εθνικό αερομεταφορέα και ανήγγειλε την άνευ όρων εκποίηση του, παρουσιάζοντας την ως μεγάλη μεταρρύθμιση.
Τροφοδότησαν με συστηματικά ψέματα τον πολιτικό κόσμο και τον ελληνικό λαό, για δήθεν μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και σοβαρούς υποψήφιους επενδυτές που συνωστίζονταν στον διαγωνισμό εκποίησης της Ολυμπιακής, όπως την Qatar Airways, Etihad, Iberia κ.α.
Όπως και στην περίπτωση του ΟΤΕ, το μόνο που επεδίωκαν ήταν να τελειώνουν έστω και με ασήμαντο τίμημα τον εθνικό μας αερομεταφορέα.
Είναι ώρα ευθύνης για όλους.
Οφείλει η κυβέρνηση άμεσα να συγκαλέσει την επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής και να ενημερώσει τα κόμματα για τις προσφορές και τις ακριβείς διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στο διαγωνισμό.
Οφείλει να διασφαλίσει την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των Ολυμπιακών Αερογραμμών μέχρι ως ότου υπάρξει ένα πραγματικό σχέδιο ανασυγκρότησης της εταιρείας, που θα λαμβάνει υπόψη τα νέα δεδομένα και το δημόσιο συμφέρον.
Οφείλει να διασφαλίσει τον υγιή ανταγωνισμό, την αποτροπή ιδιωτικού μονοπωλίου και την ασφάλεια των πτήσεων.»